5 kvalitetnih daril, ki jih lahko poklonite mamam ob materinskem dnevu

Najlepše darilo za materinsko dan je gotovo tisto, ki ga ga otroci in možje ustvarijo sami, iz srca. Lepo pa je mama darovati tudi nekaj sporočilno globokega in kvalitetnega, nekaj, kar se bo dotaknilo predvsem njihovih duš.

materinski dan

Predstavljamo vam 5 idej (knjige, CD), ki so jih že preskusile mamice, ki sodelujejo pri portalu iskreni.net ali v programih Zavoda iskreni.net.

1. Popkovina (Judita Karba)

Popkovina2Judita Karba nam na svoji novi zgoščenki "Popkovina" prinaša 15 pesmi, ki nahranijo duha ter pomirijo dušo in srce. Besedila so zelo pomenljiva, nagovarjajoča, celo ganljiva; melodije pa nežne, pomirjajoče.

O svojem delu je sama napisala takole:

Popkovina je ostala tu, med nama.  Vedno znova se je primem in potipam. Vidim, da sem pripeta z njo na Božje srce. Čutim Njegov utrip v njej. Čutim, kako mi po njej prihaja življenje in moč. Dvigajoč pogled navzgor in navznoter, kjer me čaka kot v Božji maternici počitek. In objem. Da, nisem sama v vrvežu opravil, ki mi hočejo odvzeti vso pozornost od Tvojega pogleda. Da, nisem sama, sredi nerazumevanja, sredi neodpuščanja, sredi hladne duhovne in moralne vojne, ki se bohoti okrog vsega svetega.  Moja družina, otroški smeh, čudovita narava, topel prijateljev pozdrav … košček kruha in tvoje Besede v Pismu,  živ spomin svetih na nebu, harmonija ... vse to me prežame v melodijo, v glasbo … in zaživi. Oživi ljubezen. Dvigne duha. Sem na poti: od rojstva iz Njegove dlani, preko Kalvarije, do Vstajenja. Tam, sredi vsega Tvoje-mojega, stoji Žena. Mati. Pomočnica. Prijateljica. Sopotnica. Ti.  In jaz, otrok.

Cena: 12,00 € 


52stvari2. 52 stvari, ki jih otroci potrebujejo od mame (Angela Thomas)

Knjiga ponuja 52 spodbud, kako lahko ustvarjalno in sočutno živimo svoje materinstvo. Zakaj 52? Za vsak teden v letu ena spodbuda.

"Branje je navdihujoče in osvobajajoče, saj v knjigi ni receptov, kako naj bomo najboljše matere niti ne opisovanja določene vzgojne metode. Vsebina nagovarja k temu, da bi se kot matere opogumile živeti vsak dan v polnosti in srčni ljubezni do svojih otrok, sebe, moža ..." je svoje vtise ob branju strnila Klavdija Kralj.

Cena: 19,50 €

 

3. Priročnik za mamice (Holly Pierlot)

Prirocnik za mamice2

Holy Pierlot, ženo in mamo, je sprva že sama misel na to, da bi dan za dnem živela po vnaprej sestavljenem urniku, ubijala.

Toda sčasoma je prišla do spoznanja: »Urniki človeka res omejujejo, toda nered ga omejuje še huje. Kaj mi pomaga vsa moja spontanost, če pa nimam ne časa in ne energije, da bi v njej uživala? Sklenila sem, da v svoj nered vnesem red ...«

Če imate občutek, da vaša žena in mami svoje poslanstvo doživlja kot en sam kaos, je to morda knjiga zanjo ...

O knjigi je v članku "Kako ohraniti red v hiši in mir v duši" na iskreni.net pisala Urša Černivec.

Cena: 18,00 €

 

Ocarljiva4. Očarljiva (John in Stasi Eldredge)

Večina žensk misli, da se morajo zadovoljiti z življenjem učinkovitosti in dolžnosti, obveznosti in opravkov.

Sporočilo knjige Očarljiva je: vaše srce je pomembnejše kot karkoli drugega.

Želje, ki ste jih imele kot majhne deklice, in hrepenenje, ki ga še vedno občutite kot ženske, vam govorijo o življenju, ki ga je Bog ustvaril, da bi ga živele. On vam ponuja, da pride kot junak vaše zgodbe, da reši vaše srce in vas izpusti, da boste živele kot popolnoma živa in ženstvena ženska.

Ženska, ki je resnično OČARLJIVA.

Cena: 19,90 €

 

5. Dojenje – dar tvojemu dojenčku (Sheila M. Kippley)

Dojenje

Za konec pa spodbudna knjiga za mamice, ki se pripravljajo na prihod novorojenčka in želijo dojiti, pa ne vedo prav, kje in kako bi začele.

Odločitev za dojenje je pomemben korak na poti starševstva in verjetno veliko bolj daljnosežna odločitev, kot sprva mislimo. Ko je dojenček med nami, nam velikokrat zmanjka poguma, podpore in vztrajnosti, zato je knjiga dobrodošel pripomoček, ki naj bo v obdob­ju dojenja mamici na dosegu roke za navdihujoče branje.

Cena: 16,90 €

 

 

 

Zgoščenko in knjige lahko kupite v trgovini iskreni.net na Nazorjevi ulici v Ljubljani, lahko pa vam jih pošljemo tudi po pošti (poštnina po ceniku Pošte Slovenija). Naročila: info@iskreni.net, 0590 20 000, 064 135 136.

Z nakupom podprete delo Zavoda iskreni.net.

5.0
6 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.