Tudi kraljéve glave ob nepričakovani nosečnosti lahko zajame panika

Razmišljate, da bi imeli še kakšnega otroka? Vas je strah? Potolažite se. Niste edini. Celo Kate Middleton se je pošalila na račun svojega moža, ki ga je, kot je dejala, ob novici, da pričakujeta tretjega otroka, »zajela panika«.

kate william druzina naslovna 

 

To je dejala ob priliki obiska bolnišnici svetega Tomaža v Londonu pred nekaj tedni, ko ji je eden od pacientov čestital in zaželel veliko sreče s tretjim otrokom.

Kate je ob tem še hudomušno pripomnila, da je njen mož William težje sprejel odločitev. Najprej nosečnosti ni mogel sprejeti in si ni želel priznati, da je njegova žena zopet noseča, je pojasnila, in dodala, da Willianm še ni popolnoma pripravljen, da se bo njihova družina povečala še za enega člana.

Čeprav ni bil v načrtu, sta otroka sprejela

Lahko rečemo, da sta v zadnjih letih britanski prestolonaslednik William in njegova žena Kate mlada starša, ki sta najbolj v soju medijskih žarometov. Seveda je bilo to najbolj okoli rojstva prvorojenca Georga, ki je tudi tretji v vrsti za britansko krono.

Morda se zdi komu ta pozornost, zlasti izven Velike Britanije, pretiravanje, a dejstvo je, da lahko glede na status, ki ga imata, in priljubljenost, ki jo uživata, njune odločitve in drže pomembno ustvarjajo pozitivno in spodbudno klimo glede družine, starševstva in odprtosti življenju.

Kljub temu, da zanju novica o novem spočetju očitno ni bila preprosta, sta pogumno sprejela tretjega otroka. V svetu, ki je naklonjen majhnemu številu otrok in omejevanju rojstev, je njuno pozitivno sporočilo še kako pomembno. Sploh za vse starše, ki so v podobni situaciji.

Tudi za kraljéve glave je materinstvo in očetovstvo zahtevna naloga

Kate je sicer tudi sama že večkrat povedala, da kljub temu, da ima vso potrebno pomoč, zna biti materinstvo zanjo zahtevno. Izjava je seveda na mestu, saj (ali si kraljevske krvi ali ne) vzgoja terja zdravo mero trdnosti, nežnosti in ljubezni ter predvsem ogromno časa.

Kraljevski par se zelo posveča vzgoji. Ne samo da sta mali princ George, ki ima štiri leta, in njegova sestrica Charlotte, ki jih šteje dve, ljubka, tudi njuno obnašanje kaže, da sta Kate in William starša, ki ne komplicirata ter vzgajata nežno in ljubeče.

Kate in Williamu čestitamo za pogumno odločitev in kljub temu da ju gotovo čaka mnogo izzivov, verjamemo, da bo njuna izkušnja tretjega otroka čudovita in izpolnjujoča. Nekatere izkušnje pričajo, da morda celo lažja kot le z dvema otrokoma. Upamo, da tudi zanju.

Karkoli bo njun tretji otrok prinesel v družino, se veselimo kraljevskega zgleda, ki jasno kaže, kako je, ne glede na status in okoliščine, starševstvo ena najpomembnejših in najlepših vlog na svetu.

 

 

5.0
30 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.