Stražarji s knjigo v četrtek pred parlament

Po zelo uspešni izvedbi stražarjev preteklo soboto na Kongresnem trgu se jim lahko ob zaključku referendumske kampanje pridružite še ta četrtek ob 17.30 na Trgu republike pred državnim zborom.

iskreni-straza-1

Kot pravijo, jih je k akciji res spodbudil prihajajoči družinski referendum, vendar nameravajo s podobnimi shodi nadaljevati tudi še v prihodnje.

V prihodnosti si želijo iti tudi v druga slovenska mesta, saj dogajanje v tujini jasno kaže, kako dramatične spremembe se zgodijo po spremembi družinske zakonodaja, zlasti z uvajenjem čedalje bolj agresivne ideologije spola.

Tako za stražarje upanje na boljši in pravičnejši svet nima končnega roka, zanj se zavzemajo s prebujanjem otopele vesti sodržavljanov.

Ko edini odgovor ostane molk, v katerem se prebuja glas vesti

Več o sami pobudi smo na našem portalu že pisali, tokrat dodajamo le, da se bo četrtkov dogodek – ki ga stražarji pripravljajo v sodelovanju s civilnodružbeno pobudo Spoštovanje različnih – odvil na simbolnem mestu, pred državnim zborom.

Ravno ravnanje večine poslancev, ki so z novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih radikalno posegli v družinsko zakonodajo, je namreč stražarje združilo v zoperstavljanju samovolji nosilcev oblasti pri tako občutljivem vprašanju, kot je družina.

iskreni-straza-2

iskreni-straza-171215-2

Posebnost stražarjev je, da se zoper ideološko nasilje borijo s knjigo kot simbolom svobode mišljenja in branjem v tišini, ki v človeku prebuja glas vesti. Prav tako se udeleženci shoda ne spuščajo v besedne spopade z drugače mislečimi, vsak poskus nasilja odločno zavračajo, na provokacije pa se ne odzivajo.

Več informacij o stražarjih dobite na njihovi Facebook strani.

4.6
24 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.