Vabilo predavanje: "Rojstvo otroka – ko domišljija sreča resničnost"

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov na svoj 8. kongres, ki bo ta vikend (od petka do sobote, 7. do 8. aprila), vabi tudi starše. Tematika bo zanimiva – duševno zdravje otrok in mladostnikov.

takoj po rojstvu

V gosteh bodo imeli tudi tujo strokovnjakinjo, dr. Nadio Bruschweiler Stern, pediatrinjo in otroško psihiatrinjo iz Švice.

nadiaGostja je vrhunska strokovnjakinja s področja najzgodnejšega odnosa med dojenčkim ter materjo in očetom, takoj po porodu. Skupaj s dr. Danielom Sternom je soavtorica knjige »The Birth of a Mother: How the Motherhood Experience Changes You Forever« (Rojstvo matere: kako te izkušnja materinstva spremeni za vedno).

»Kot vsi vemo, se v občutljivem obdobju po rojstvu zgodi veliko stvari. To obdobje je čas preoblikovanja v starševstvo. Oče in mati gresta skozi fazo velike odprtosti, v kateri doživljata upanje na srečo. A ta odprtost ne traja večno. Je pa edinstvena priložnost, da jima v njej pomagamo, da lahko postavita temelje za srečno prihodnost, o kateri sanjata ...« je v predstavitvi svojega predavanja z naslovom »The Birth of a Child – When Imagination Meets Reality« (Rojstvo otroka – ko domišljija sreča resničnost) zapisala dr. Bruschweiler Sternova.

Predavanje dr. Bruschweiler Sternove bo prvi dan kongresa, v petek, 7. aprila, ob 17.30. Predavanje bo v angleščini.

Čedalje več duševnih težav otrok in mladostnikov

Kongres sicer nosi naslov »Otrok in mladostnik na prelomu spoznanj« in se ukvarja z vprašanjem duševnega zdravja otrok in mladostnikov.

Kar 10 do 20 % evropskih mladostnikov se namreč že srečuje z duševnimi motnjami, podoben vtis daje tudi klinična praksa v Sloveniji. Opazno je tudi, da se spodnja starostna meja nekaterih duševnih motenj niža in premika v mladostniško obdobje (denimo prve epizode depresije in shizofrenije).

kongres zdt

Na kongresu bo predavalo oziroma vodilo delavnice več priznanih slovenskih zakonskih in družinskih terapevtov. V Zavodu iskreni.net nas veseli, da je med njimi tudi nekaj strokovnjakov, ki sodelujejo ali so sodelovali z našim zavodom.

Tako bo na kongresu med drugimi predaval tudi dr. Miha Rutar, voditelj naših skupin za očete. Sodelovali pa bodo tudi dr. Sara Jerebic (z njo in njenim možem Dragotom smo posneli ciklus video oddaj v okviru iskreniPLUS) ter s. Veronika Verbič in s. mag. Polonca Majcenovič, ki sta pred leti sodelovali v naši e-pripravi na zakon.

Prijave in cena

Celoten kongres, ki bo potekal na Teološki fakulteti v Ljubljani, bo trajal dva dni:

  • v petek, 7. aprila, od 14.00 do 21.00
  • v soboto, 8. aprila, od 8.30 do 14.00

Mogoče se je udeležiti celotnega kongresa ali samo predavanja dr. Bruschweiler Sternove.

Celoten program kongresa ter informacije o prijavi in ceni najdete tukaj.

 

4.0
3 glasovi
 
Za komentiranje se prijavite.