So naši zobje povezani s plodnostjo?

FDA in EPA sta že pred leti nosečnicam, ženskam, ki želijo zanositi, doječim mamicam in majhnim otrokom odsvetovali uživanje velikih rib. Zakaj? Ker vsebujejo velike količine živega srebra.

In prav živo srebro ima zelo močan vpliv na plodnost!

 smajl

Najbrž ste o tem, da se težke kovine nalagajo v mehkužcih in ribah, že večkrat brali ali poslušali. Dobro veste tudi to, da je razbitje živosrebrnega termometra nevarno, saj je vdihavanje hlapov izredno škodljivo.

Dvomim pa, da ste že naleteli na informacijo, da je za vas največji izvir živega srebra (najbrž) ravno v vaših ustih - v amalgamskih zalivkah. "Plombe" so sestavljene iz 53% živega srebra, 30% srebra, 12% bakra, 4% cinka in 1% kositra in amalgamske zalivke ima, čeprav so dokazano škodljive, preko 75% Slovencev.

Ko zobe čistite, z njimi grizete, drgnete z enim ob druge... in polirate svoje "plombice", redno vdihavate tudi škodljive hlape in požirate prah. Slednji skozi sluznico v ustih, požiralniku, žrelu, prehaja v tkiva in organe.

Moški, živo srebro in reprodukcija

Tako živo srebro kot druge težke kovine lahko najdemo v semenski tekočini, največ v spermi.
Čeprav živo srebro na različne načine poškoduje delovanje vseh živih sistemov, pa obstajata dva, ki sta še posebej odgovorna za težave z neplodnostjo pri moških:

1) Ženske so lahko preobčutljive ali alergične na živo srebro, zato razvijejo protitelesa, ki reagirajo s spermo in pobijajo spermije.

2) Cink in magnezij sta elementa, ki sta  v encimskih reakcijah odgovorna za gibljivost spermijev. Živo srebro pa zavira delovanje obeh elementov, kar privede do nizke gibljivosti spermijev. Enako velja tudi za selen.

Še en učinek živega srebra se kaže v nizkem libidu. Razlaga, kako nizek libido ovira zanositev najbrž ni potrebna :). 

Lahko ugibate, kateri element se je zaradi tega, ker pobija spermije, od nekdaj uporabljal v kontaceptivnih gelih? Seveda, živo srebro! Zavira namreč tudi sintezo DNK v spermalnih cilicah, ki šele dozorevajo. 

"Imel sem pacienta, ki je, zaradi nizkega števila spermijev in njihove nizke gibljivosti, prišel odstraniti vse amalgamske zalivke. Bil je kiropraktik, zato je to področje natančno raziskal. Z ženo sta poskušala spočeti dojenčka že več let, ko sta se odločila za testitranje. Njegova žena je bila zdrava, njegova sperma pa, kot sem povedal, ne. Pol leta po odstranitvi amalgamskih zalivk in razstrupljanju, je njegova žena zanosila. Zdaj imata tri zdrave otroke." (Dr. Mark A. Breiner)

Kaj pa ženske?

Ženske so bolj zapletene od moških (kot da tega še ne veste :) )

Živo srebro se akumulira tudi v hipotalamusu in hipofizi. Oba sta odgovorna za pravilno delovanje hormonov. Plodnost pri ženskah je rezultat pravilnega delovanja hipotalamusa, hipofize, jajčnikov in maternice.  

-   Ker se živo srebro rado veže s proteini (to pa so tudi hormoni), lahko povzroči pravo zmedo. Študije dokazujejo, da imajo ženske, ki so več izpostavljene živemu srebru mnogo težav z menstruacijo (premočne, prešibke, neredne, boleče menstruacije) in večinoma poročajo o znatnem izboljšanju, ko amalgamske zalivke zamenjajo.

-   Ko živo srebro vstopi v telo (približno minuto zatem, ko vdihnemo hlape že zaokroži po celotnem organizmu), se hitro lahko veže s proteini in tako pokvari funkcijo kateregakoli proteina (tudi hormona).

-   Poleg tega pa živo srebro igra tudi pomembno vlogo pri večjem številu spontanih splavov in umrljivostjo nerojenih otrok. To so še posebej opazili pri zobozdravnicah in njihovih asistentkah.

-   Nekatere študije dokazujejo, da je tudi endometrioza povezana z nenormalnim delovanjem imunskega sistema. Živo srebro oslabi imunski sistem tako, da povzroča zmanjšanje izločanja hormonov nadledvične žleze, kar zmanjša odziv imunskega sistema, k temu pa lahko dodamo še stres, ki prav tako zmanjšuje funkcijo nadledvične žleze.

-   Živo srebro reagira tudi z encimom, ki se imenuje citokrom P450, ki je zelo pomemben v procesu sinteze progesterona, ki je glavni ženski hormon. Seznam  težav, ki jih povzroča živo srebro je vedno daljši.

-    Tudi študija, opravljena v Hongkongu, ki je zajemala 150 neplodnih parov je dokazala, da so imeli ti pari v primerjavi s plodnimi, v krvi bistveno večjo količino živega srebra. V tedanji raziskavi, so kot glavni vir živega srebra omenjali ribe in drugo morsko hrano, toda ne glede na to, kje naj bi bil glavni vir živega srebra, je študija jasno dokazala pomebno povezavo med količino živega srebra v telesu in težavami s plodnostjo.

Toda kljub vsem tem dokazom stroka, ki se ukvarja z neplodnimi pari, ne prakticira, da bi parom, ki želijo zanositi pregledali kri tudi za prisotnost težkih kovin.

 

Vir: http://www.wholebodymed.com/

5.0
5 glasov