Načrtovanje družine

Poleg svobodne odločitve, obljube zvestobe in popolne podaritve je odprtost za novo življenje četrti steber odnosa med možem in ženo.

Odločitev za darovanje novega življenja je v današnjem času odgovorna naloga. Kako otroku zagotoviti zdravo družinsko okolje, obenem pa zadostiti vsem zahtevam, ki jih od družine zahteva sodobni način življenja?

Mnogokrat napačno enačimo načrtovanje družine s kontracepcijo. Pa je nekaj povsem drugega. Je odgovoren premislek, ali sva pripravljenja, da iz najine podaritve vzkljije novo življenje, in stil življenja, s katerim to izbiro uresničiva.

V času, ko je informacij o različnih oblikah kontracepcije na pretek in se zdi, kot da smo o vsem poučeni, pa je tudi opaziti, da premalo žensk pozna svoje telo, predvsem pa znake, ki govorijo o sposobnosti darovanja življenja. Da ne govorimo, kako malo o tem vedo moški! V naši rubriki zato želimo ponuditi predvsem informacije, ki bodo pomagale ženskam odkriti svoje telo, moškim pa ponudile izziv, da bodo odgovorno sodelovali pri načrtovanju spočetij. Stopiti želimo na pot vznemirljive dogodivščine, ki se imenuje NND: naravno načrtovanje družine

5.0
1 glas
 
Za komentiranje se prijavite.