Dvojno veselje - poroka v času pričakovanja

Zanosili ste in vaš partner vas je zaprosil za roko. Sedaj pa razmišljate, ali bi se poročili v času nosečnosti ali bi raje počakali na rojstvo otroka.

Ni lepšega kot srečna nosečnica, ki svojega trebuščka ne skriva, se neguje in skrbi zase. Vsaka nosečnica je ponosna na to, da v sebi nosi novo življenje in sad medsebojne ljubezni. Z veseljem pričakuje rojstvo otroka in s tem prihajajoče spremembe.

Seveda se postava spreminja in tako bodoča mamica postaja vse bolj omejena. Pa vendar je noseča nevesta izredno lepa in navdaja vse druge z novo materinsko ljubeznijo.

 

POROČNA OBLEKA IN ČEVLJI

Če ste se odločili za poroko med nosečnostjo, bodite na to ponosni. Ne skrivajte svojega trebuščka pod preveliko obleko, ampak trebušček izkoristite v svoj prid. Izberite obleko, ki se vam bo prilegala – tako po značaju kot telesu. Pri izbiri poročnih oblek ne boste prikrajšani. Res je, da posebnih nosečniških poročnih trgovin ni. Poročno obleko boste našli med poročnimi modeli v poročnih salonih po Sloveniji. 

Pazite le, da boste - če bo poroka poleti - izbrali primerno lahke materiale (ne težak saten v več slojih). V poročnem salonu izberite obleko, ki vam je sedaj še prevelika, natančne popravke obsega vam bodo naredili največ teden dni pred poroko.  

Čevlji morajo biti brez pete in udobni, saj se morate zavedati, da se boste na poročni dan veliko sprehajali in stali, mogoče celo plesali. Če mislite, da morate imeti čevlje s peto, naj imajo čim nižjo ali jih uporabite zgolj med poročnim obredom in za slikanje. 

Nasvet: (kvalitetnih) čevljev ne kupujte prej kot mesec pred poroko, saj noge pogosto zatekajo.  

 

FRIZURA, LIČENJE in DODATKI  

Pri izbiri poročne frizure in ličenja se lahko poslužujete vsega, kar bi se, če ne bi bili noseči. Bodite pozorni zgolj na določene spremembe, ki se zgodijo med nosečnostjo. 

Preverite, ali ste se zredile v obraz in se vam je tako spremenila njegova oblika – v tem primeru se raje posvetujte s frizerko ali pa si za poročni dan omislite vizažistko, ki vam bo svetovala glede frizure, ličenja in celo izbora poročne obleke. 

Ko boste razmišljali o dodatkih v laseh, nakitu, torbici … se omejite na minimalizem. Uporabite preproste in elegantne dodatke. Tudi poročni šopek naj bo minimalističen, drugače boste z njim zasenčile svoj lepi trebušček. Na poročni dan bodite nasmejane in naj vas mali navihanček ne ovira na vaš prav poseben dan. Preprosto uživajte v tem, da ste noseči in še nevesta.

 

 

Petra Starbek, http://www.storija.si

2.3
4 glasovi
 
Za komentiranje se prijavite.