Vikend v troje?

Ne, ne gre za romantično dramo. Hodita skupaj en mesec, dve leti, sedem let … Sta že utrujena od dolge in naporne poti ali prestrašena in negotova ob velikih izzivih pred vama?

couple86

Sta že kdaj opazila, da Tretji hodi z vama? Sta Ga že kdaj zavestno povabila, da prisede, da reče besedo in razlomi vajin kruh?

Duhovni vikend za pare je morda prav to, kar iščeta. Ni priprava na zakon, ni terapija, niti sklop predavanj niti duhovne vaje … Je prostorje srečanja – med vama, z Bogom, z drugimi. Je izziv odkrivanja sebe in sprejemanja drugega, priložnost za korak naprej v vajinem odnosu.

P. Andrej Benda in s. Irena Mohorič sva pripravila tri tematsko različne vikende tekom leta: novembra: »In bosta eno telo«; marca: »Kako naj ti povem, da te ljubim?«; maja: »Velika skrivnost sva si«. Na vikendu se srečamo s temami, ki so spodbuda za pogovor v paru. Poglobitvi odnosa je namenjen ves preostali čas, sobotna romantična večerja, pogovorni večer med pari in čudovita pokrajina. Pri zakramentu sprave in sv. maši lahko par še bolj zavestno povabi Gospoda v njun odnos.

Več o programu si lahko preberete tukaj.

Najin duhovni vikend

Vikend v Hiši kruha je bil za naju ena od etap skupne hoje, kjer sva načrpala novih moči za skupno življenje. Najbolj naju je zaznamovala priprava romantične večerje, ko se je trud partnerjev povrnil v obliki hvaležnosti in veselja med večerjo in še dolgo po tem. Drug "trenutek", ki odzvanja, pa je bil dolg sprehod, ki je bil posvečen pogovoru na določeno temo.

Jana in Andrej

Duhovni vikend sva obiskala po naključju, ker sva želela iti na duhovne vaje. Tema in termin naju je pritegnil, da sva se vikenda udeležila. Najbolj všeč nama je bil čas za pogovor, prostor za sprehajanje in mir. Lahko sva odklopila vsakdanje obveznosti ter se posvetila drug drugemu. Duhovni vikend naju je prepričal, da sva se potem udeležila še preostalih dveh vikendov.

Nataša in Robi 

Dolgo sva razmišljala, kako bi najin odnos, ki traja že kar nekaj dobrih in pestrih let, še bolj poglobila ter se lažje odločila, kako naprej. Iskala sva nekaj, kar bi nama dalo »nekaj več«.

Večina duhovnih vaj za pare je organiziranih v smislu priprave na zakon, kar pa midva še nisva iskala.

Tisti dan, ko sva šla, nama je bilo precej nelagodno, saj sva bila edina prijavljena. Ta dvom in zmedenost sta se hitro po začetku vikenda razblinila. Prišla sva v krasno hišo, ki s svojo okolico predstavlja oazo miru, prijetnosti, sprejetosti in izrednega gostoljubja vseh sester.

Bilo je res ravno v pravem času, ko je najin odnos to potreboval, ravno prav poglobljeno in zelo kakovostno s strani vsebine in tudi psihološko-teološkega pristopa h gradnji odnosa.

Osebno sva se skozi program in vodenje s. Irene začela zavedati predvsem daru, da sva se sploh našla. Pomagala nama je razlike med nama pogledati v svetli, pozitivni luči, kot izjemno prednost za naju oba.

Ogromno sva se pogovarjala na precej drugačen način, kot to počneva doma. Skupaj sva molila (kar nama prej ni velikokrat uspevalo) in to nekako kar nadaljujeva prav od duhovnega vikenda dalje, predvsem pa se velikokrat spomniva na sestrine besede dojemati drug drugega kot Božji dar, ki sva ga dobila in na drugega pogledati skozi Božje oči.

Katja in Jure

V Hišo kruha sva prišla brez večjih pričakovanj, zapustila pa sva jo s pozitivnimi vtisi, mirom in toplino. Duhovne vaje so navadno zaznamovane s prenatrpanim urnikom, tokrat pa je bila večina časa namenjena samo nama, kar nama je bilo zelo dragoceno. Ugotavljala sva, kako se pet jezikov ljubezni odraža v najinem odnosu in odnosih z drugimi. Poleg slikovite okolice, ki ponuja številne možnosti za raziskovanje in sprehode v naravi, izjemno urejenega doma, pa izvrstne hrane, odličnega programa, majhnega sobotnega presenečenja in čudovite družbe ostalih dveh udeleženih parov, nama bo ta vikend v spominu ostal kot zelo dragocen pobeg od vsakdanjega vrveža, ki ga bova z veseljem kdaj ponovila.

Mirjam in Žiga

Gregor je brskal po internetu. "O, Katja, lej to - duhovne vaje za pare v spoznavanju!" Takoj sva bila navdušena, da nekaj takega sploh obstaja in se prijavila. Ker sva šla prvič skupaj na duhovne vaje, nisva vedela, kaj lahko pričakujeva.

V vsakdanjem tempu si je težko nameniti uro ali dve za pogovor. Tu pa sva se lahko odmaknila od obveznosti in se sproščeno posvetila drug drugemu. K temu je pripomogla tudi čudovita okolica.

Gregor in Katja

5.0
6 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.