Recept, kako najti moža oziroma ženo, s 100 % jamstvom

Mlad, čeden, uspešen, zanimiv … in samski. Denis je leta iskal žensko, ki bi mu ogrela srce, da bi se z njo želel poročiti. Dokler ni ugotovil, da se stvari loteva na napačnem mestu, spremenil svoj pogled in …

Denis1

Zgodba verjetno zveni znano. Denis Bourgerie, po rodu Francoz, je bil uspešen mlad pilot, ki je zaradi svojega poklica prekrižaril svet. Spoznal je na tisoče žensk. A kaj, ko med njimi nikakor ni bilo takšne, za katero bi lahko rekel: »To bo moja žena!« Ves čas se je spraševal: »Le kje neki je?«

»Prenehaj iskati ženo z lastnimi močmi!«

Njegovo neverjetno pričevanje, mešanica osebne zgodbe in »akcijskega načrta« za samske, je v Braziliji, kjer je prvotno izšlo, doživelo že neverjetnih štiriindvajset ponatisov, prevedeno je v številne druge jezike, od nedavnega tudi v slovenščino pod naslovom Veličastno srečanje.

Denisa je poklicna pot pripeljala v Brazilijo, a kljub vsem pohvalam, ki jih je slišal na račun Brazilk, se njegovo ljubezensko življenje ni premaknilo.

Med enim od poletov pa je spoznal nenavadnega in karizmatičnega moža Bonifacija. Ta mu je svetoval, naj ženo preneha iskati z lastnimi močmi, ampak naj se izroči Božji previdnosti, saj vsaka ljubezenska zgodba izhaja iz Božjega srca.

Boga je treba prositi zelo konkretno

Denis je že pred srečanjem z Bonifacijem molil za ženo, vendar je bila njegova molitev slišati tako: »Gospod, daj mi ženo! Prosim!« V resnici niti sam ni vedel, kakšno žensko pravzaprav išče.

Denis3Bonifacij mu je svetoval, naj natančno opazuje zakone svojih prijateljev in si naredi seznam lastnosti, ki se mu pri bodoči ženi zdijo nepogrešljive.

Denis je nekaj mesecev izdeloval natančen in prečiščen seznam, ki se je začel z »Moja žena naj bo polna Svetega Duha«, seveda pa niso manjkale niti druge vrline in fizične lastnosti ter celo želja, da bi govorila francosko ter bila zdravnica.

»Preden Boga karkoli prosiš, je absolutno nujno, da natančno poznaš želje, ki jih nosiš v srcu in glavi,« piše Denis. »To ne pomeni, da lahko Bogu predpišemo, kdaj in na kakšen način naj nam odgovori. Seveda ne! A ker sem njegov otrok, moram biti jasen in natančen v prošnjah, ki mu jih naslavljam. Trdno moram verovati, da mi bo dal odgovor, ki ga z upanjem pričakujem. Kdaj in kako se bo to zgodilo, je odvisno od njega.«

Denis se opira na svetopisemski citat: »Če me boste kaj prosili v mojem imenu, bom jaz to storil« (Jn 14,14). Gospod ni dejal: »Bom poskušal narediti, bom morda to lahko storil, obstaja verjetnost, da to storim ...« Ne, rekel je, da bo to storil. Denis se je zato v trdni veri naslonil Nanj in mu v Jezusovem imenu začel izročati svoj seznam ter se mu že vnaprej zahvaljevati za ženo. Vsak dan.

In potem? Potrpežljivost …

Odgovor vedno pride ob pravem času – času Boga. Seveda pa si vsi želimo, da bi odgovor prejeli takoj. A Denis opozarja, da odgovor, ki prihaja, pogosto ustavimo sami zaradi svoje neučakanosti, zaradi katere prenehamo zaupati. »Vztrajati moramo v veri in slavljenju Gospoda, gospodarja pravih in nepravih časov.« Božja obljuba, da »bo storil«, je namreč vedno veljavna!

Denisova bodoča žena Suzel – ženska z njegovega seznama, ki mu jo je namenil Bog (seveda zdravnica, ki je govorila francosko) – je moža, ki bi imel rad njo, a ki bi imel še rajši Boga, čakala več kot deset let. Moč je črpala iz Tobitove knjige, ki ji je dajala jasno usmeritev glede poroke, torej dopolnjevanja moškega in ženske v Bogu in z Bogom.

»Nujno potrebujemo njegovo navzočnost in njegovo moč, da bi zmagovali v naših medsebojnih odnosih in bili deležni dopolnjevanja, ki izhaja iz Njega in se uresničuje v miru.«

Denis2
Denis in Suzel danes, po nekaj desetletjih zakona.

Vztrajajte, Bog deluje!

Denis in Suzel, ki sta se spoznala, spoprijateljila in nazadnje poročila po številnih »slučajih« Božje previdnosti, samske pozivata, naj vztrajajo v slavljenju, zaupanju in prošnjah: »Če ni takojšnjega odgovora, to ne pomeni, da Bog ne deluje!«

Svojo zgodbo začenjata z vprašanjem: »Kdo si ne želi ljubiti in biti ljubljen in poznati neizmernega veselja, ki prevzame moškega, ko objame svojo ženo in ji reče: ’Ljubim te!’ Kdo si ob tem ne želi čutiti gotovosti, da je ustvarjen zanjo in ona zanj?«

Na svoj poročni dan sta oba globoko v srcih doumela, da Bog tistim, ki ga ljubijo, pripravi neskončno več od vsega, kar si lahko predstavljamo.

***

Če vas zanima, kako je Denis spoznal Suzel – ženo, ki mu jo je namenil Bog – kakšne ovire sta morala premagati in kaj je bilo najpomembnejše, da sta končno prišla skupaj, vzemite v roke knjigo Veličastno srečanje – Kako prejeti moža/ ženo iz Očetovega srca?, ki jo je izdala Založba Emanuel.

 

Vabimo vas, da knjigo kupite v trgovini Zavoda iskreni.net na Nazorjevi 1 v Ljubljani (od ponedeljka do petka med 9.00 in 17.00). Lahko jo naročite tudi po telefonu 080 35 15 ali na e-naslov info@iskreni.net. Cena knjige je 12 EUR.

Foto: Založba Emanuel, mariadesatadoradosnos.com.br, mollat.com

4.7
18 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.