Zakaj se fantje niso pripravljeni poročiti

V današnjih časih se pari poročajo vsaj 5 let pozneje kot eno generacijo nazaj. Nekateri moški so mnenja, da še niso dovolj zreli za poroko. Katere so tiste lastnosti, ki moškega prepričajo, da še ni zrel za poroko?

Nerealna pričakovanja. Večina moških ima prevelika pričakovanja od zakona. Prepričani so, da morajo najti »sorodno dušo«. Večina tudi predvideva, da bo našla takšno žensko ravno takrat, ko bodo pripravljeni na poroko. Pri mnogih kristjanih je zakoreninjeno prepričanje, da Bog vodi naše korake in za nas »čuva« partnerja, ki ga bo ob pravem času privedel k nam.

Problem je tudi v pogledu na sorodno dušo, saj od partnerja pričakujemo, da bo brez napak. Fant, ki z enim kotičkom očesa stalno išče sorodno dušo, bo razočaran. Hkrati, ko pričakuje, da bo njegova izbranka brez napak, pričakuje tudi, da ga bo ona sprejela takšnega, kot je, z vsemi napakami vred.

Fant, ki se želi poročiti, lahko izboljša svoje možnosti za srečen zakon s tem, da si prizadeva pri sebi gojiti enake lastnosti, kot jih pričakuje od svoje bodoče žene. Najpomembnejši lastnosti, ki ju lahko prinese v odnos, sta milost in brezpogojna ljubezen. Fantje, ki iščejo nekoga, ki jih bo sprejel takšne kot so, dejansko iščejo nekoga, ki bo videl vse njihove prednosti in slabosti ter jih kljub temu imel rad. To pa bo pripravljena storiti le ženska, ki bo čutila, da od tega fanta tudi sama prejema milost in ljubezen. Fantje, ki ne želijo sneti svojih fantazijskih očal, pa ne bodo sposobni nikoli pošteno oceniti ženske, ki je že prisotna v njihovem življenju. 

Finančna negotovost. Finančna stabilnost je ena glavnih prioritet v življenju vsakega moškega. Večina je mnenja, da sta lastna hiša v dobri soseski ter dobra služba predpogoj za poroko. Čeprav je denar eden od največjih virov konflikta v zakonski zvezi, pa sama vsota denarja ni tolikšen problem kot pa slabe navade in nezmožnost dogovora o proračunu. 

Seks za zabavo. Čeprav fantje odlašajo s skokom v zakonski stan, pa se spolnosti ne odpovejo. Stara fraza "Zakaj bi plačal za kravo, če lahko dobim mleko zastonj?" je past, ki vase potegne s hormoni preplavljene fante. Fantje občutijo močno željo po spolnosti od pubertete dalje. Nekoč je pot do spolne izpolnitve vodila le preko zakonske zveze. Danes pa je seks na voljo brez vseh pričakovanj, zato so moški izgubili temeljni razlog, da bi se zavezali.

Spolna sla je močna sila, ki naj bi usmerjala moškega k resnemu odnosu in ga v njem tudi trdno združila. Fantje, ki se v spolnost podajajo nezavezujoče, ne smejo biti presenečeni, če bodo vedno znova zmedeni ob odločitvi, kdaj in s kom naj se poročijo. [/number]

Ni vzorov. Mladi danes živijo v svetu, kjer je veliko razdrtih družin in žalostnih zgodb, ter tako nimajo veliko modelov, kjer bi opazovali zdrav zakonski odnos. K samskemu življenju pa jih spodbuja tudi širša družba. Vse je osredotočeno na svobodo, samostojnost, zapravljanje denarja, spreminjanje proizvodov, vključno z osebnimi odnosi. Moški pa potrebuje zgled nekoga, ki je našel način, kako lahko uravnoteži svoja pričakovanja, nadzira svoj denar in usmerja spolno energijo. [/number]

Fantje, ki so sprejeti praktične odločitve na področju pričakovanj, proračuna, spolnosti in vzorov, pogosto ugotovijo, da so pripravljeni na poroko in z njo ne odlašajo v zrela leta.

 

Vir: pureintimacy

0.0
0 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.