"Prevzela sem možev priimek. To je znamenje globoke povezanosti."

Poročiti se je v svetu slavnih danes čedalje večja redkost. Kaj šele prevzeti možev priimek ... Za oboje se je odločila dvakratna zmagovalka svetovnega pokala v alpskem smučanja Anna Fenninger.

anna veith

Anna Fenninger se je z dolgoletnim fantom Manuelom Veithom poročila v soboto, 16. aprila, v zasebnem krogu brez navzočnosti medijev.

Je pa kratko novico z eno samo fotografijo objavila na svojem Facebook profilu in pri tem izpostavila prav prevzem priimka: "Ko se bom vrnila na smučišča, bom Anna Veith. Zelo pomembno je, da prevzamem možev priimek. Zame je to znamenje globoke povezanosti."

Javno znane ženske osebnosti se ob poroki pogosteje odločijo za dvojni priimek ali obdržijo celo samo dekliškega, to pa zaradi povsem praktičnih razlogov prepoznavnosti. V primerih najbolj slavnih je priimek tudi že utrjena blagovna znamka, ki prinaša tudi prihodek.

Po drugi strani pa drži, da v takem okolju prevzeti možev priimek pomeni vzduditi pozornost in z marketinškega vidika je prvi korak pri obveščanju javnosti Anna Fenninger speljala profesionalno.

Anna Fenninger je osvojila veliki kristalni globus v letih 2014 in 2015 (v slednjem je za las premagala Tino Maze). Tekmovanje za tretji zaporedni naslov ji je preprečila poškodba. V svetovni pokal naj bi se vrnila z začetkom naslednje sezone.

Foto: FB Anna Fenninger

4.3
34 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.