Zakaj je vsaka mama superjunakinja?

Tudi vaši otroci obožujejo superjunake? Ki tečejo hitreje od strele, imajo čarobne moči in nečloveški pogum? Morda je čas za razkritje, da živi pod isto streho z njimi tudi superjunakinja – njihova mama!

supermama

Tracey Quinn je na svojem blogu zbrala zabavne razloge, zakaj je vsaka mama superjunakinja.

1. Mame lahko preživijo (in normalno delujejo!) z nečloveško majhnimi odmerki spanca. Zakaj? Ker morajo. Obroki, ki jih je treba pripraviti, svinjarija, ki jo je treba očistiti, zgodbe, ki jih je treba prebrati. Osupljivo!

2. Mame znajo izničiti otroško bolečino. Ne vem, kako deluje, je pa še kako resnično. Objem ali zabavna pesmica in bolečina izgine. Mamina zdravilna moč se ne more meriti z nobeno drugo.

3. Mame se z nadčloveško požrtvovalnostjo vsak dan spopadajo z umazanimi plenicami, bruhanjem in ostalimi telesnimi izločki.

4. Mame znajo pričarati čudovit obrok iz najbolj nenavadnih sestavin. Poznate stavek: »NIČESAR od tega nočem jesti«? Mame imajo skrivnostno sposobnost, da iz vsega tega ustvarijo zares okusen obrok. Ali to ni nadnaravna sposobnost?

5. Mame so neverjetno pogumne. Kadar se je treba postaviti za otroke ali jih obvarovati, njihov pogum naraste do neslutenih razsežnosti.

6. Mame vedo vse. Vsak dan se soočajo s tisočimi vprašanji »zakaj, kdaj, kdo in kaj«. Z vprašanji o vilah, nastanku oblakov in tem, zakaj so banane rumene. In nekako jim vedno uspe najti odgovor.

7. Mame so lahko na tisoč krajih hkrati. Istočasno sesajo dnevno sobo, mešajo kosilo in pripovedujejo pravljico. In celo takrat, kadar delajo eno samo stvar, so njihove misli tudi drugje: načrtujejo, tuhtajo in organizirajo.

8. Mame poznajo nasvet za vsako težavo. Morda ga nihče ne upošteva, toda nekega dne ga bodo gotovo cenili. Saj se tudi mi nismo vedno zavedali, kako modra je bila naša mama!

Foto: sewlikemymom.com

 

4.6
14 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.