Kaj vam želi povedati tašča

Ob besedi tašča hitro pomislimo na številne šale, ki taščo opisujejo kot osebo, ki se vedno in v vse vtika, ki ima zmeraj prav in ki je poosebljeno zlo. Vendar pa biti tašča ni lahko, še posebej, če ste mama sinu in je med vama s snaho veliko napetosti.

tasca1

Pogosto rečemo, da mama izgubi sina, ker ji ga vzame snaha. Med taščo in snaho pa ostaja veliko neizrečenega. Kaj bi si tašče želele povedati svojim snaham?

Ne potiskaj me stran. Čeprav se zavedam, da želiš vzgajati popolnoma drugače kot sem to počela sama, me ne odrivaj stran. Imam ogromno izkušenj in znanja, ki bi jih rada delila s tabo. 

Ne vmešavaj me med vaju z možem. Če želita moje mnenje, me vprašajta. Ne pričakujta pa, da se bom postavila na eno ali drugo stran v vajinih prepirih. 

Daj najinemu odnosu čas. Ker se verjetno tudi v moža niste zaljubili v trenutku, je nerealno pričakovati, da boste njegovo mamo vzljubili takoj. Tudi tašča rabi čas, da vas sprejme kot žensko, ki jo je izbral moj sin. 

Ne glej name kot na grožnjo. Snahe, katerih možje imajo tesne stike s svojo mamo, vidijo taščo kot grožnjo. Čeprav se je sin poročil, tašča ne želi izgubiti odnosa z njim. Poskušajte videti njegov odnos z mamo kot nekaj dobrega, kot nekaj, kar kaže, kako zelo spoštuje ženske. 

Ne bodi pokroviteljska. Tudi tašča si želi biti pohvaljena. Ne bodi pa pokroviteljska do mene in ne govori mi tistega, kar misliš, da želim slišati. Bodi odkrita in iskrena. 

tasca2

Povej mi, da sem dobro vzgojila sina. Vsaka mama si želi slišati, da je dobro opravila svojo vlogo. Tašča pri tem ni izjema. 

Od mojega sina ne pričakuj vsega. Ironično je, da tako kot tašča v svojem sinu vidi supermana, hkrati ne želi, da bi bili vi v vsem odvisni od njega.

Postavi se zase! Čeprav mislite, da bo tašča vedno na sinovi strani, pa ji ni všeč, če bi vas njen sin obravnaval kot manj vrednega partnerja. 

Ko gre za otroke, je potrebno ravnotežje. Tašče zelo rade dajejo nasvete o tem, kako bi morali vzgajati njene vnuke. Čeprav lahko veliko nasvetov preslišite, pa bodite vseeno pozorni na njena opažanja, saj lahko prav ona opazi nekaj, kar ste vi spregledali.

10 Ohrani svoje zasebno življenje zasebno. Tašča rada vidi, da ste srečni, da obožujete svojo družino in imate dobre prijatelje. Ni ji pa potrebno vedeti vsake podrobnosti iz vašega življenja, od tega, kdaj ste bili pijani, do tega, kaj sta se z možem skregala …

5.0
5 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.