Ginekolog/inja, ki podpira NND

O naravnem načrtovanju družine in na vprašanja o ženskem ginekološkem in reproduktivnem zdravju odgovarja svetovalka FertilityCare metode. Na vprašanja o simpto-termalni metodi Sensiplan odgovarjata svetovalki za to metodo.

Moderator: Maja Vovk

2 prispevkov • Stran 1 od 1

Ginekolog/inja, ki podpira NND

OdgovorNapisal/-a longykanja » 24. april 2014 - 08:57

Pozdravljeni,

stara sem 20 let in s fantom imava približno pol leta spolne odnose. Poslužujeva se simptotermalne metode v izogib nosečnosti. Najprej je bilo vse skupaj frustrirajoče, saj imam malce nereden ciklus, vendar zdaj lahko že z gotovostjo določim konec plodnega obdobja, pred ovulacijo pa se od petega dne ciklusa še drživa nazaj.
Pozimi sem prvič obiskala ginekologinjo. Ko sem ji povedala, da imam spolne odnose in kakšne metode "kontracepcije" se poslužujem, mi je servirala moralizirajoč govor o tem, kako so naravne metode nezanesljive, da ne smem narediti splava (če zanosim, ne bom naredila splava), desetkrat mi je hotela napisati recept za kontracepcijske tabletke itd. ... Svoje zdajšnje ginekologinje ne bom več obiskala, ker želim imeti tako, ki bo podpirala mojo odločitev za NND in mi tudi dala kakšen nasvet, če ga bom potrebovala. Vem za tako zdravnico, v Škofji Loki je to dr. Igličar, moje vprašanje pa je, ali je kakšna (ali kakšen) taka ginekologinja tudi v Ljubljani, živim namreč v glavnem mestu.

Najlepša hvala za hiter odgovor,
Anja
longykanja
 

Re: Ginekolog/inja, ki podpira NND

OdgovorNapisal/-a Maja Vovk » 19. maj 2014 - 14:07

Ginekologov, ki so odprti za naravne metode, ni prav veliko. Tisti, ki pa so (vsaj meni poznani), pa imajo že toliko opredeljenih pacientk, da ne morejo sprejemati novih.
Taki so npr.
Milena Igličar, Škofja Loka
Vida Dimnik, Ljubljana
Marija Ocvirk, Dobrna

Marsikateri ginekolog je nezaupljiv do "naravnih" metod, ker pod naravnimi metodami pari razumejo vse mogoče. Od prekinjenih spolnih odnosov, približnega štetja dnevov ... Vse to pa je seveda zelo nezanesljivo.

Uporaba naravnih metod zahteva resnost para, da se metode pravilno nauči in jo tudi pravilno uporablja. Zato svetujem vključitev v tečaj, kjer vas bo strokovnjak naučil zanesljive uporabe metode.

Lep pozdrav!
_______________________________________________
Maja Vovk
svetovalka za FertilityCare
Maja Vovk
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 7. avgust 2012 - 10:04


2 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na NND - Naravno načrtovanje družine

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron

PROGRAMI ISKRENI.NET