Čaj krvomočnice in MACA

Člani Združenja farmacevtov za življenje odgovarjajo na vprašanja in etične dileme s področja širšega okvira farmacije, pravilne uporabe zdravil, posebej pa še s področja kontracepcije, antibiotičnega zdravljenja, psihiatričnega in metadonskega zdravljenja.

Moderator: anja.kastelic

3 prispevkov • Stran 1 od 1

Čaj krvomočnice in MACA

OdgovorNapisal/-a čustvena » 8. november 2011 - 10:30

Lep pozdrav ...
Z možem zelooo upava na zanositev. Po dveh SS (prvi v 7. tednu, drugi v 12. tednu), sva se zopet odločila, da poskusiva.
Trudiva se že pol leta, pa še vedno nič. (Naj omenim, da sem obakrat zanosila v prvem mesecu.)
Malo sem brskala po spletu in naletela na ČAJ KRVOMOČNICE, da naj bi pomagal (nikjer pa natančno ne piše zakaj in kako) ter MACA koren?

Prosim, za kakšno info več ...
Najlepša hvala za odgovor!
čustvena
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 27. april 2011 - 03:15

Re: Čaj krvomočnice in MACA

OdgovorNapisal/-a anja.kastelic » 22. januar 2012 - 13:36

Pozdravljeni!

Kot lahko raberen iz vašega vprašanja, lahko rečem, da gre pri vas za kompleksno situacijo.
Glede na to, da ste dvakrat brez težav zanosili, kot kaže, nimate težav z ovulacijo, ampak mora biti vzrok kje drugje. Ti vzroki pa so lahko res različni.

Predlagam, da povprašate o možnih vzrokih vašega ginekologa, ki lahko odkrije npr mehanske pregrade v maternici. Ravno tako lahko ginekolog pregelda vaše hormonsko ravnosvesje.
Poleg naštetega pa je tu še ena možnost, in sicer takoimenovana NaPro Tehnologija, ki z različnimi metodami glede na motnjo v veliko primerih pomaga do zanositve in tudi do donositve, pri tem pa upošteva celovitost tako para kot otroka. Sicer te metode za zdaj v Sloveniji še ni. Je pa v Slovenijo s pomočjo iskreni.net prišla metoda Fertility care, ki je sicer metoda naravnega načrtovanja družine, hkrati pa odkriva tudi motnje v ciklusu in je zato osnova za NaPro tehnologijo. O Fertility care metodi se lahko pozanimate pri ekipi iskreni.net, ki vas bo pravilno usmerila.

Vse dobro,
Anja Kastelic
anja.kastelic
Združenje farmacevtov za življenje
 
Prispevkov: 171
Pridružen: 25. marec 2011 - 22:19

Re: Čaj krvomočnice in MACA

OdgovorNapisal/-a čustvena » 22. januar 2012 - 22:40

Najlepša hvala za odgovor.
Moram vam povedati, da sem že šla na pregled prehodnosti jajcevodov in morebitnih nepravilnosti v maternici. To je bilo kontrastno slikanje, pa vendar niso ničesar našli.

Od takrat, ko sem vam posredovala vprašanje pa do danes, je minilo že kar nekaj časa :D in povem lahko, da nama je sedaj uspelo in pričakujeva naraščaj. :noseca: Sem v 11. tednu. Veselje je nepopisno, strah pa seveda ostaja.

Samo zaupava lahko in moliva, da bo naš konec nosečnosti tokrat srečen.
Še enkrat hvala za odgovor.

Vseeno pa bi bila vesela, če lahko karkoli več napišete o krvomočnici in korenu mace. Sploh Maca se tako zelo promovira na splošno za zdravje, hormone ... itd.
čustvena
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 27. april 2011 - 03:15


3 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Farmacevti za življenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron

PROGRAMI ISKRENI.NET