Izredno boleči spolni odnosi

Ženski cikel, zanositev, naravne metode (NND), uravnavanje spočetja, neplodnost ...
2 prispevkov • Stran 1 od 1

Izredno boleči spolni odnosi

OdgovorNapisal/-a sončnica_92 » 26. september 2017 - 13:56

Pozdravljeni.

Tudi tokrat se obračam k vam po pomoč. Težava? Tako boleči spolni odnosi, da so zame dejansko nevzdržni.

Da razložim. Sama sem imela prvi spolni odnos pri 17.letih (na to nisem ponosna, a se je pač zgodilo). Kasneje sem imela približno leto dni fanta, s katerim sva redno prakticirala spolnost. Naj že tukaj povem, da mi že v teh letih spolni odnosi niso predstaljali nobenega užitka, ampak zgolj in samo bolečino. Pri 18 letih sem spoznala mojega sedajnega moža, s katerim sva se po približno letu dni skupne hoje odločila, da želiva spolnost prihraniti za čas po poroki in sva nekaj let živela vzdržno. Po poroki sva se odločila za NND-vse lepo in prav, že leto dni pred poroko sem se naučila poslušati in opazovati svoje telo, cikluse imam redno na 26 dni, tako da do tukaj nobenega problema. Težava nastane pri samem prakticiranju spolnega odnosa.

Pravijo, da je seks prijeten. Tako sem slišala od drugih, sama namreč tega nisem še nikoli v življenju doživela. Zame je sopomenka za spolni odnos bolečina. Tako močna, da ne zdržim več kot pol minute spolnega odnosa. Izredno uživam pri predigri, sem sproščena, ko pride pa do samega spolnega odnosa, se mi v trenutku upre celotno telo. Enostavno ne zdržim, občutek imam, kot da se nekaj dogaja prav na silo, boli me ob vhodu, še bolj pa na koncu nožnice-kot da mi možev organ v nekaj pritiska oz.udarja in to mi povzroča strašno nelagodje in bolečine. Poskusila sva vse, spremembe položaja, več predigre, nežnosti, lubrinkant (to obvezno in pri vsakem odnosu), a ni spremembe. Ponavadi me nožnica boli še kakšno uro po spolnem odnosu. Mož mi stoji ob strani, a vem da mu ni lahko. Večkrat se potrudim in (dobesedno) stisnem zobe, da potrpim za njegov užitek, ker vem da ga s svojimi bolečinami za veliko prikrajšam. Bila sem že na več pregledih pri ginekologih in vsi so potrdili, da organsko ni težav.

Vse to mi povzroča tudi psihične težave, ker prav tako kot možu tudi meni spolnost v zakonu veliko pomeni. Vem, da gre pri NND za to, da se vsak moški izliv zgodi v nožnico ženske, a kako naj midva to prakticirava? Resnično ne razumem, ker pri nama to ne gre. Počasi si želiva tudi otroka, a si ne morem predstavljati, da bova nekaj tako lepega kot je spočetje otroka morala izpeljati v takšnih mukah.

S tem, ko sva se odločila počakati do poroke, sva želela pustiti najlepšo, najglobjo in najbolj skrivnostno vez med moškim in žensko, za obdobje, ko bo za najino skupno pot nad nama tudi Božji blagoslov. Žal si nisva niti v sanjah predstavljala, da se bo to veselje čakanja spreobrnilo v žalost in globoko nesrečo.

Mogoče kakšne podobne izkušnje, kakšen nasvet?

Iz dna srca bom hvaležna.
sončnica_92
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 27. oktober 2015 - 17:14

Re: Izredno boleči spolni odnosi

OdgovorNapisal/-a Stih » 9. december 2017 - 20:48

Mislim, da boš morala obiskat kakega psihologa/psihoterapevta... in predelat neke stvari iz preteklosti (odnos z očetom/starši, mogoče kaka zloraba, ki se je niti sama ne zavedaš, odnos do spolnosti v vaši družini...)
Mogoče je pustilo kake posledice tudi tvoje prvo razmerje v katerem si bila, bolj kot ne, nepripravljena na spolnost(zgolj ugibam)
Stih
 
Prispevkov: 1612
Pridružen: 9. februar 2011 - 21:26


2 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Naravno načrtovanje družine in kontracepcija

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron

PROGRAMI ISKRENI.NET