Porod na domu - je res ogrožajoč

Veselo pričakovanje, zapleti in težave, spontani splav, prekinitev nosečnosti, različne možnosti rojevanja, porodne zgodbe...
139 prispevkov • Stran 10 od 101 ... 6, 7, 8, 9, 10

Re: Porod na domu - je res ogrožajoč

OdgovorNapisal/-a rozmarinka » 22. april 2015 - 13:20

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3647729/

Ravnokar naletela na tole izjavo iz stroke.
Ni vse tako črno-belo kot se zdi pri nas...
Uporabniški avatar
rozmarinka
 
Prispevkov: 163
Pridružen: 20. november 2012 - 10:03

Re: Porod na domu - je res ogrožajoč

OdgovorNapisal/-a stefan357965 » 18. september 2015 - 03:10

Bravo!
stefan357965
 
Prispevkov: 25
Pridružen: 16. september 2015 - 14:10

Re: Porod na domu - je res ogrožajoč

OdgovorNapisal/-a blairy » 5. januar 2016 - 18:51

Pri nas prenekatere razmere niso urejene: tako zakonsko, kot geografsko (logistika),kot kadrovsko, finančno....in tako so delne primerjave s tujino nesmiselne.
Zato bi bila trenutna radikalna rešitev: kdor se odloči za tak porod, bi moral prevzeti popolno odgovornost za svoje zdravje in zdravje nerojenega otroka. Odločil si se. In ne potem ob primeru komplikacij v porodu le privoliti in prositi za zdravstveno oskrbo in porodnišnico. S tem npr. vzame oskrbo drugim, ki so v življenjski nevarnosti - a ne po svoji izbiri. Ker preprosto ni rešilca za drugo osebo. Ob taki primoranosti bi bila odločitev bolj tehtna ali torej naraven porod z vsemi tveganji vred ali nič.

Ja, kar pravim je zelo kontroverzno, če ne celo neetično. Če bi bil celoten sistem rojevanja doma dovršen, je izkušnja takšnega poroda vsekakor nekaj izpopolnjujočega. Dokler pa stvari niso organizirane, je prej izzivanje usode zaradi lastnih (in ne otrokovih!) travm, predstav ali želja.
blairy
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 22. november 2011 - 00:17

Re: Porod na domu - je res ogrožajoč

OdgovorNapisal/-a ela88 » 12. januar 2016 - 00:34

Sicer nisem brala celotne debate, ampak imam veliko kolegic ki so doživele grozen porod. Pa ne zaradi komplikacij, ampak zarad pristopa.
In tudi sama sem ga. In vse smo mele obdobje, če sploh še met drugega otroka. Vsekakor pa bo ta strah v drugi nosečnosti še večji.
Sem prepričana da bi moj porod bil enako boleč če bi rodila doma, vendar bi bila lepa izkušnja in se ne bi še mesece po porodu jokala, ko se spomnim kaj vse sem doživljala.
Pa ne bom zdaj o tem pisala.

Hotela sem to povedat, da pristop v porodnišnici je vse. Porod je enkratna izkušnja, ne moreš rečt grdo se obnašate, grem k drugemu ponudniku. Vsaj jaz sem komaj kaj komunicirala, kaj šele da bi se za sebe takrat postavla. In se mi zdi grozno da bi se v času rojevanja novega bitja mogla postavit za sebe. Ko bi vsi mogli navijat, naju spodbujat itd.
Ja porod v porodnišnici je tudi lahko lepa izkušnja.

Pozabljamo da nas je Bog ustvaril da rodimo. Ni to neka modna muha, da hočemo naravno rodit, to je naša moč!in večina porodov poteka brez problemov.
Verjetnost da pride do komplikacij pri porodu je nekako primerljiva kot da imamo nesrečo na cesti. A bomo zato najeli vsak osebnega zdravnika, če slučajno se nam na poti kaj zgodi, da nam bo lahko hitro pomagal?

Vrnimo dostojanstvo porodnicam in novorojenčkom, s priznanjem tega, da zmoreta.
Uporabniški avatar
ela88
 
Prispevkov: 87
Pridružen: 26. december 2011 - 00:43

Prejšnja

139 prispevkov • Stran 10 od 101 ... 6, 7, 8, 9, 10

Vrni se na Nosečnost in porod

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron

PROGRAMI ISKRENI.NET