arhiv.iskreni.net

Iskreni.net
http://arhiv.iskreni.net/forum/

nakup kuhinje

http://arhiv.iskreni.net/forumi/druzinske-finance/2977</a></p>%20%20</div>%20%20%20<div%20id=|~|_.html"phpbb_page-body">

nakup kuhinje

OdgovorObjavljeno: 6. marec 2008 - 21:35
Napisal/-a kokica
Midva sva danes gledala eno fajn kuhinjo in sva nad njo navdušena, sploh nad kvaliteto in konec koncev tudi ceno. Nisva pa še odločena glede nakupa bele tehnike.
Kaj mislite, se splača vzeti pri prodajalcu kuhinje tudi belo tehniko (kuhalna plošča, pomivalani stroj, pečica, napa), ker vse to dobiš za 10% manj, pa še vse imaš skupaj dobavljeno, pripeljano, zmontirano, pult izrezan... ?? Se ne ubadaš s tem kdo ti bo pa zdaj pečico in pomivalni stroj v omaro zmontiral.

OdgovorObjavljeno: 7. marec 2008 - 04:45
Napisal/-a jasen
Midva sva obredla vse trgovine po dolgem in pocez in nekatere imajo res lepe kuhinje. A ko sva zacela racunati vse skupne stroske in belo tehniko, sva zacuda prisla do zakljucka, da je tudi po meri narejena kuhinja pri mizarju povsem konkurencna! Konec koncev je prisla kuhinja z montazo in vsemi komplikacijami zaradi prostora celo ceneje, kot ce bi jo kupila v trgovini. Seveda nisva ravno izbirala masivnega lesa z vsemi svojimi zeljami, pac pa sva skupaj z mizarjem prisla do enega pravega kompromisa med lepoto in funkcionalnostjo.
Glede bele tehnike se je pa nama najbolj izplacalo, da sva si ogledala trg, si izbrala kaj zeliva imeti, potem pa sla okoli nekaj trgovcev in povprasala direktno za ceno dolocenih izdelkov (ponudbe). In seveda ko priblizno ves koliko ti nekje ponudijo, gres lahko nazaj in prvemu poves kaksno ceno so ti drugje ponudili. Prakticno vedno so znizali ceno... In na koncu sva seveda kupila vse v isti trgovini in so dali se dodaten popust. Kar znese (po spominu) vsaj kakih 20% :) To pa je ze precej veliko denarja! (podrobnosti lahko dobite prek ZS - da ne bo reklame)
Glede priklopov pa je vecinoma tako, da npr. mizar ne bo priklapljal aparatov. Jih bo zmontiral, a na vodo in elektriko jih pa verjetno ne bo povezal... Konec koncev itak rabis vodovodarja in elektricarja, da razpeljeta omrezje tako kot je treba (ce ne znas mogoce sam) in priklop je vecinoma le malenkost.

OdgovorObjavljeno: 7. marec 2008 - 11:11
Napisal/-a usimoncic
jasen napisal/-a:Glede priklopov pa je vecinoma tako, da npr. mizar ne bo priklapljal aparatov. Jih bo zmontiral, a na vodo in elektriko jih pa verjetno ne bo povezal...

To mi je znano izpred nekaj let, ko smo doma obnavljali stanovanje. Zdi se mi, da sploh pri elektriki mizar noče prevzemati odgovornosti, četudi gre zgolj za priklop nekaj kablov (ki jih gotovo zna). Sicer pa priklopi res ne bi smeli biti prevelik problem za nekoga s solidnim tehničnim znanjem.

OdgovorObjavljeno: 7. marec 2008 - 13:22
Napisal/-a Ally
Mi2 sva obredla vse, od mizarjev do vseh večjih in manjših trg po celi Gorenjski in Lj. Sva preverial tudi Ikeo, ampak je prišla precej majhna razlika v ceni - ker ikeine cene so zgolj za 'goli' les - če želiš predale, kak magic corner ali kaj podobnega, je vse potrebno doplačat, tako da na koncu pride kar precej več.

Na koncu sva vzela Gorenjevo in tudi vso njihovo belo tehniko ter korito in pipo, ker sva dobila tako velik popust - so sicer imeli takrat akcijo (če kupiš pri njih belo tehniko, dobiš dodaten popust na lesene dele plus dodaten popust pri nakupu 3 njihovih strojev), pa še precej so nama šli na roko. Tudi prodajalka v salonu je bila zelo prijazna, pripravljena pomagati in nič vsiljiva.
Montaža je bila zastonj, edino doplačilo je bilo priklop elektrike (njihov monter) in vodovodar - tega sva morala sama.
Montirano sva imela ravno za 24.12. in nama ni žal v nobenem pogledu. Res je, da G. ni najcenejša varianta, ampak kuhinjo kupuješ za recimo 20 let in se splača dat malo več, vsaj po najinem mišljenju. Imam kolegico, ki je sicer za v najemniško stanovanje, kuhinjo kupila v Dipo, pa ji po 1 letu vse razpada - predali, 'panti' ipd.

Sva se na koncu (tudi malo iz nacionalnih vzgibov :) ) odločala med Sveo in Gorenjem, pa sva se za G odločila predvsem zaradi občutno nižje cene (Svea ni imela akcije, pa tudi osnovna cena za popolnoma enako postavitev) je bila precej višja. G ima tudi precej večjo izbiro širin in dolžin omaric, kar je pri nama prišlo precej v poštev - je kuhinja namreč malo čudne oblike - pri Sveii mbi nama morali 2 omari narest ekstra pa še par omar bi iblo treba rezat, pri G smo rezali samo malo pulta.

OdgovorObjavljeno: 7. marec 2008 - 18:22
Napisal/-a kokica
Mislim, da sva že odločena za ogledano kuhinjo pri kateri imajo trenutno akcijo, da vzameš vse kar hočeš in se ti zaračuna po tekočem metru. Pa ni to akcija v kakšnem od večjih pohištvenih trgovin, kjer po mojem mnenju prodajajo bolj nekvalitetno robo, ampak gre za soliden studio avstrijskih kuhinj (nočem delat reklame, zato malo ovinkarim :wink: ), ki so drugače skoraj malo predrage za najin žep. Kvaliteta je oh in sploh, sem lahko do zdaj samo sanjala o njej. Je pa tako, da pride v tej akciji kuhinja 40% ceneje, moderne oblike, ki si jo želiva in kar nekaj detajlov. Sva se prav zmišljevala, ko smo risali. Tako, da to sva nekako že odločena, zdaj le ne veva ali bi aparate vzela tam ali jih kupila posebej. Po eni strani mi je všeč tudi to, da vse dobiš na enem mestu in ti vse montirajo s priklopi vred.
Mi je pa všeč tvoja ideja Jasen, da greva pogledat še naokoli za isto belo tehniko in potem poskušava ceno zbijat. Pravzaprav je tako, da za ceno kuhinje kot bi bila brez akcije dobiva kuhinjo z vso belo tehniko, kar se nama zdi ok. Kakor sva po drugih salonih gledala, bi dobila vse skupaj malo slabše kakovosti kuhinjo in belo tehniko za isti denar, brez prevoza in montaže.

OdgovorObjavljeno: 7. marec 2008 - 21:55
Napisal/-a matjaž
Kokica, sumim, da govoriš o DanKuchen ;)
Tudi midva sva ravno iskala kuhinjo in sva jo tudi tam za najine želje dobila najcenejšo. Tudi nama so rekli, da dajo 10% popust na dejansko ceno aparatov (toda ne akcijsko!). Jaz mislim iti pred nakupom samo za en aparat pogledat v BigBang ali kaj takega, da vidim, če lažejo ali govorijo resnico. Če je to o popustu res, jih bova kupila kar tam.

Če imata finančne možnosti, bi jaz kupil vse zdaj. Oni ti jih pripeljejo, zmontirajo in če to naredijo slabo, jim lahko še kaj zatežiš, da zrihtajo do konca. Lepo ti morajo odrezati tudi pult za kuhalno ploščo. Kje boš našel kasneje nekoga, ki ti bo garantiral za kakovost izvedbe, če se mu kaj zalomi?
Zdaj pri gradnji pa vidim tudi sledeče: ko sprašuješ, da ti neka firma uredi vse, so vsi prijazni. Pri starših pa, ki potrebujejo samo majhna popravila ali spremembe, pa vidim, da ne morejo dobiti nikogar, ki bi bil pripravljen opraviti malenkosti.

OdgovorObjavljeno: 8. marec 2008 - 08:26
Napisal/-a jasen
Midva sva po ogledu trgovin z belo tehniko prisla nekako do 3, 4 trgovin, ki so bile v tistem trenutku cenovno ugodne in prilagodljive s ceno in bogate z znanjem: Merkur, GA, HarveyNorman in ETIS. No potem pa znano poizvedovanje (tu sem se seveda kot moski rad izkazal) in cenovno najbolj ugodno je bilo pri ETIS-u. Dobesedno sva prisla s katologom od konkurence in rekla, da so nama tam dali po taki ceni (moras seveda to povedat na en kulturen nacin...). Dobila sva vse z obilnim popustom + dostava + vecinoma vsaj 3 letna garancija (na Bosch in Gorenje pa 6 let) + konkretno svetovanje kaj priporocajo in kaj ne. Samo kuhalno plosco in pecico sva kupila v Merkurju, ker v ETISU nimajo ravno hude izbire tega. Zanimivo - kuhalna plosca in pecica od Gorenja sta bili v akciji tako v Gorenjevi trgovini kot v Merkurju, pa so v slednjem dali se dodatne 3% popusta na kartico... (kar znese okoli 20 EUR)
Drugace pa so nama takrat priporocali pomivalni stroj in pralni stroj od Bosch (ali Elektrolux) - (pomivalni od Gorenja je narejen v Spaniji in preverjeno ne priporocam!), hladilnik z zmrzovalnikom (takega sva iskala) so priporocali dvokompresorski (takrat le Gorenje in Leifheit).
Aja, korito in pipo pa sva sla kupit kar v Kovinoplastiko Loz - v tovarnisko trgovino v Lozu (precej ceneje). Po mojem mnenju najboljsi kompromis med kvaliteto in ceno. Bodite pozorni
na globino in velikost korita in na morebitno dodatno opremo (lahko zelooo uporabna) ter na mehkost plocevine, saj so nekatera korita poceni a izredno mehka. Pa priporocam lesk in ne mat korito, ker se lepse ocisti.
Upam, da kaj prav pride...

OdgovorObjavljeno: 12. marec 2008 - 01:32
Napisal/-a NightWish
Mi pr nas tud kupujemo kuhinjo in nas je v eni prodajalni v Vipavi prodajalka (Marles in Gorenje, ki ima fenomenalne kuhinje) seznanila z mozostjo, da si lahko sam "sestavis" kuhinjo... poves kaj hoces in ti jo izrisejo po meri. Mislim pa, da je pametneje vzet zraven vse, razen, ce imas ze sam doma. Jst vsekakor bi kupla hladilnik in mogoce pomivalni stroj posebej.

Re:

OdgovorObjavljeno: 13. oktober 2011 - 17:44
Napisal/-a moteco

Re: Re:

OdgovorObjavljeno: 14. november 2011 - 00:37
Napisal/-a balkon
moteco napisal/-a:Meni so všeč tut Ikeine ... sestavit sem si jo pomagala pa kr z njihovo aplikacijo za kuhinje .. kjer si sam loh izbereš praktično karkoli po meri..


Ikeine kuhinje so tudi meni všeč ampak kolikor sem slišal od znancev pa kvaliteta ni ravno na mestu. Sam sem mnenja, da pri kuhinji se ne sme šparat. Za našo družino se je kuhinja po naročilu izkazala za pravo odločitev.

Pa lep pozdrav! :)

Re: nakup kuhinje

OdgovorObjavljeno: 26. marec 2018 - 13:35
Napisal/-a gorazd33
Pozna kdo podjetje Kuhnca? Baje naj bi imeli kar vredu ponudbe za klasične kuhinje - https://www.kuhnca.si/kuhinje/klasicne-kuhinje

Je že kdo kaj slišal o njih?