Resne zveze

Zaljubljenost, romantika, spoznavanje, prepirčki, čiščenje preteklosti ...
177 prispevkov • Stran 12 od 121 ... 8, 9, 10, 11, 12

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a MatejM » 25. februar 2018 - 14:37

Eno je če je nekdo samski, ker se mu/ji dalj časa trajajoča zveza ni izšla. Da je torej že bil/a v zvezi, je sposoben v vsakdanjem življenju najti partnerico/ja. Drugo pa je, če nekdo pri 30. ali še več letih še ni bil/a v zvezi oz. je ta trajala največ pol leta. Kot sem že omenil, vem za kar nekaj moških in žensk ki pri 25, 30+ še nikoli niso bili v zvezi. Vsem je skupno, da imajo neke kronične težave za katere je pod vprašanjem, če jih sploh bodo kdaj rešili (največkrat se svojih težav sploh ne zavedajo). Že v 4. letniku SŠ sta mi dve sošolki dali vedeti da ne marata fantov, ki jim pri dekletih ne gre oz. nimajo okoli sebe ženske družbe. Sam recimo še nikoli nisem bil s kakšnim dekletom na dogodku, ki v kraj vsako leto privabi okoli 20.000 ljudi, medtem ko po mojih opažanjih tja skoraj vsi vrstniki in vrstnice pridejo s svojim dekleti oz. fanti. Da je mera polna, so partnerice oz. partnerje našli v domačem kraju ali bližnji okolici. Seveda se potem sprašujem, kaj je z mano narobe oz. kje sem jaz polomil, da ne morem najti dekleta v svojem kraju ali okolici. Kako naj po vsem tem o sebi menim, da sem v redu tak kot sem? Enako jaz menim o vrstniku, ki se je na tem forumu oglašal 2 leti nazaj. Je obupal nad iskanjem dekleta v Sloveniji in kolikor mi je znano, je pikiral na 12 let mlajšo Ukrajinko??? Tak človek za moje pojme ni kvalitetna roba ker če bi bil, bi partnerico našel v Sloveniji, po možnosti na domačih tleh. Dekleta to še prej opazijo oz. začutijo, zato so ga vse zavrnile kot po tekočem traku.

Glede kmetije, tisti ki jih poznam in živijo na kmetijah, so v glavnem vsi v kvalitetnih zvezah. Tako da vprašanje za kaj gre pri tebi in samotarju (morda ni naključje, da si je izbral tak nick?)
MatejM
 
Prispevkov: 418
Pridružen: 20. september 2010 - 14:32

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a TVMmami » 25. februar 2018 - 16:03

Glede zveze na kmetiji: nisem mislila, da ne morejo biti kvalitetne. Je pa to dodaten dejavnik: lahko vse klapa, samo, ce nekdo ni pripravljen priti na kmetijo, drugi pa je noce zapustiti...
TVMmami
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 12. julij 2013 - 10:24

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a TVMmami » 25. februar 2018 - 16:18

Cisto dobronamerno, ce slucajno isces poti ven iz svoje situacije: pa ne v smislu, da bi nasel dekle in zivel srecno do konca svojih dni (karikiram, prosim ne vzemi osebno), ampak da bi nasel smisel in veselje v tvojem zivljenju, takem kot je. A to ni enostavna pot, tudi jaz lezem po njej, pa imam po tvoje sreco, ker z mano ni nic narobe, saj imam moza in otroke. Mogoce vprasanje "Kaj je z mano narobe?" enostavno ni pravo? Mogoce bi si za zacetek zacel postavljati drugacna vprasanja. Npr. "Matej, tukaj sem, kaj potrebujes?" Da obrnes pozornost z obsojanja, na ljubezen do sebe. In to vedno znova in kar naprej. Brez obsojanja. In brez obsojanja, ker se obsojas, ker s tabo nekaj ni vredu. Ce sem brcnila v temo, ignoriraj, ce ti kaj pomaga, me veseli, da sem pomagala. Prijetno nedeljo.
TVMmami
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 12. julij 2013 - 10:24

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a MatejM » 25. februar 2018 - 21:28

TVMami, kraj v katerem živim ima nekaj manj kot 8000 prebivalcev. In skoraj vsi vrstniki in vrstnice so se poparčkali na domači grudi, našli punce oz. fante v domačem kraju ali okolici. Seveda se potem sprašujem, kaj je z mano narobe da mi tukaj nikakor ne uspe najti dekleta. Še več, kje tukaj iskati? Ko že kje srečam dekleta, kako priti zraven? Vem za primer, ko je nek 30-letnik želel biti z enako let staro žensko. Ta ga je zavrnila, ker ga še nikoli ni videla s kakšno. Očitno si je mislila, da mora z njim biti nekaj narobe. Razumeš? V meni se pojavi občutek manjvrednosti in zavisti, ko vidim nekega znanca z dekletom ali obratno, znanke s fantom. Nikoli ne bom recimo pozabil 20.06.2008, ko sem na masovnem dogodku opazil nekega 15-letnika ki si izmenjuje slino s svojo punco, jaz pa pri 22. niti do prvega poljuba prišel. Pa 30.06.2012, ko sta dva fanta mojih let ali mogoče največ 3 leta mlajša od mene čakala na pločniku. Kmalu sta prišli do njiju dve dekleti, za kateri se je izkazalo da sta njuni punci. Seveda je takoj prišlo do poljubljanja, jaz pa mislil da me bo razgnalo od zavisti.

Smisel in veselje v življenju. Zaradi teh problemov sem se leta 2014 obrnil najprej na socialno delavko, ki pa mojim težavam ni bila kos in me je preusmerila na družinsko terapevtko. Tudi z njo nisva prišla do odgovorov ali rešitve.

Praviš da vprašanje "Kaj je narobe z mano?" enostavno ni pravo. Vrstnik s foruma, ki sem ga navajal je Fant28 oz. Peter8 (gre za eno osebo z dvema nickoma). Pri njem tudi jaz nisem opazil, da bi si postavljal vprašanja kot so "Kaj je narobe z mano?" Pa kljub temu se še vedno ni premaknil s točke na kateri je bil, ko je nazadnje pisal na forum. Še danes mu ne gre pri dekletih. Torej nekaj dela narobe, pa bolj ko mu to dopoveduješ, bolj odgovarja z nekimi svojimi teorijami. In ravno zaradi teh teorij se ne premakne nikamor. Verjame da je tako prav, čeprav vsi drugi vidimo da kozle strelja. Tako jaz kot on sva v istem zosu, le da jaz na situacijo gledam realno, objektivno, on pa popačeno, subjektivno. Ne vem kaj je huje, saj sva oba kronično neuspešna pri dekletih, oba neprostovoljno samska.
MatejM
 
Prispevkov: 418
Pridružen: 20. september 2010 - 14:32

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a TVMmami » 26. februar 2018 - 07:52

Ce ne bos sam nekaj spremenil pri sebi, ti nobena terapevtka ne bo pomagala. Nekaj, karkoli. Pa ne s ciljem, da bos na koncu imel punco. Svetujem ti, da najprej nehas vsem razlagati zgodbo, ki si jo pravkar napisal. Ker je izkrivljena, pa ce se tako vehementno trdis, da je to tvoj realen pogled na svet. Ta zgodba te omejuje.
TVMmami
 
Prispevkov: 43
Pridružen: 12. julij 2013 - 10:24

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a MatejM » 26. februar 2018 - 20:30

Povej mi, kaj je v moji zgodbi izkrivljeno? Kaj naj spremenim pri sebi? Kaj bi po tvojem moral spremeniti? Ali pa preprosto ne razumeš kako je ko vidiš, da so vrstniki našli dekleta v istem kraju ali bližnji okolici, sam pa... pojma nimaš kako to boli. Poglej vrstnika naprimer. Ker je pri dekletih v Sloveniji kronično neuspešen, je presedlal na dekleta iz postkomunističnih držav (Češka, Slovaška, Ukrajina). Je to rešitev?
MatejM
 
Prispevkov: 418
Pridružen: 20. september 2010 - 14:32

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a redkev » 27. februar 2018 - 08:01

Ce bi mi samska prijateljica pokazala zgornje pisanje kandidata za zmenek, bi ji zelo dobronamerno svetovala: B E J Z I stran, ta tip ni normalen!

Katera zenska si pa ob sebi zeli nekoga z nezdravo samopodobo in infantilnim dojemanjem zveze (da se ves trese, ko vidi najstnisko meckanje)? Kaj bos s strastnim izmenjavanjem sline, ce pa tezaka ne mores poslusat?! Moski mora biti stabilen, opora zenski in druzini!

Sama tudi nisem nasla sopotnika v domacem kraju, kaj bos s takimi, ki jim je najvecji doseg pivo v petek/ soboto zvecer ter gasilska veselica in spedenan clio :mrgreen:

Sredi 20ih sem se (prvic!) Zblizala sem s svojim dolgoletnim znancem, ki sem ga predvsem spostovala kot cloveka. So pa prej morali odpasti tudi moji predsodki, kaksnega princa na belem konju si zelim (visokega, kako leto starejsega, hudo mora zgledat, vsec mu morajo biti podobne stvari, brati mora platona, razumeti kvantno fiziko in z levo roko v temi posraufati zetorja). In potem, ko sem bila ze oddana, sem ugotovila, da so mi signalizirali vsaj trije fajn fantje, ampak na napacen nacin ali ob napacnem casu. :mrgreen:
redkev
 
Prispevkov: 121
Pridružen: 15. november 2009 - 23:54

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a MatejM » 27. februar 2018 - 19:42

No, jaz bi se pa pozanimal glede tvoje prijateljice; če je že bila v zvezi, kako dolgo je ta trajala, kako dolgo je že samska oz. če še ni, zakaj je temu tako. Pišem hipotetično, torej kaj bi storil če bi šlo zares, da ne bo pomote.

Ne vem, od kod si kar potegnila težaka. Podala si skrajen primer ki se bere, kot da so vsi okoli tebe težaki. Čisto netaktno odgovarjanje. Da ti bo lažje razumljivo vprašaj kakšnega 25-letnika, ki še ni imel punce kako se počuti. Ko sem že pri tem, prilagam zapis nekega 30-letnika: "...resnica pa je vseeno ta, da ni glih prijetno gledat 12 in več let mlajše ljudi kako so v parih ali bivše sošolce z vozički, jaz pa svetlobna leta za njimi. Težko je katero sploh spoznati, jo ogovoriti,... Neprestano na vsakem sprehodu imam to v mislih, že desetletje in več ampak ni priložnosti..." O tem govorim.

V redu, to so res skrajni primeri s katerimi si normalna ženska ne želi biti. Samo spet, si prepričana da so v tvojem kraju samo takšni kot jih opisuješ; pivo, veselice in avto s super zvočniki? Kot da bi jaz napisal, da so v mojem kraju samo avše ki jih zanimajo zgolj čevlji, torbice in kaj piše v najnovejši št. Cosmota, pa sem zato moral iskati normalno dekle 150 km stran.

Hočeš reči da si s tem dolgoletnim znancem doživela prvo crkljanje, prvi poljub in vse ostalo?
Praviš da so morali odpasti tvoji predsodki. So odpadli, ker si osebnostno zrasla, dejansko dozorela za zvezo? Ali pač ker si spoznala, da boš morala dati priložnost tudi kakšnemu, ki ga prej ne bi opazila če ne boš hotela ostati samska?
MatejM
 
Prispevkov: 418
Pridružen: 20. september 2010 - 14:32

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a Adelie » 28. februar 2018 - 14:41

Res me tvoje pisanje, Matej, vrže iz tira, ker se mi zdi tvoj pogled tako zgrešen, zato bi rada napisala odgovor (se pa ne bi preveč vpletala v tvojo debato).

Čeprav menim, da ljudje, ki pri 30 in + še niso bili v zvezi, niso slaba roba (to se mi celo zdi zelo neprimeren izraz, ker je vsak, prav vsak človek izjemno dragocen), ti za trenutek pritrdim. Ok, samski po 30 so škart roba. Ali se zdaj kaj bolje počutiš? (Upam, da ne.) In ker se ne, ali ne bi bilo bolje reči: "Sem dragocen, ne glede na to, ali sem v paru ali sem samski."

Sama sem poročena in imam otroka. Ampak, ali misliš, da sama nimam problemov, svoje prtljage? Ali misliš, da moj mož, nima prtljage in svojih travm? In jih rešujeva skupaj in vsak zase. Zato je tvoja trditev, da je z vsemi, ki še niso bili v daljši zvezi (in so okrog 30 in +), nekaj narobe, napačna. Z vsemi nami (v paru, samski, poročeni) je nekaj narobe. In moja naloga je, da tekom življenja rešujem svoje travme in rastem.

Pa še to: če bi mene nekdo vprašal, zakaj še nisem bila v resni zvezi, namesto, da bi me spraševal, kaj imam rada, česa ne maram (vsaj na začetku), bi mu rekla: "Nasvidenje." Tak pogled (kot, da sem manjvredna) bi me veliko bolj zmotil, kot pa da še nisi bil v zvezi.
Ok, res ne vem, kako je biti samski pri 30. Vem pa, kako je bilo, ker sem bila edina, ki v gimnaziji nisem imela fanta in sem prvega in edinega dobila šele pri 21. In so se norca delali iz mene itd. Pa kaj. Jaz sem pač živela po svoje. Začela sem se ukvarjati s svojo psičko (beri hodila z njo na agility), začela sem plesati ob drogu in peti v zboru. In glej, tam sem svojega ljubega spoznala. Ali si lahko prav ta trenutek srečen? Si sploh lahko srečen (brez dekleta)? Ali vidiš vsak dan stvari, zaradi katerih se lahko zahvališ (ali pa, če si veren, darila Boga)?

Res tebi in ostalim želim čudovit sončen dan (vsaj v Lj je sončno).
Uporabniški avatar
Adelie
 
Prispevkov: 21
Pridružen: 12. oktober 2013 - 14:35

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a MatejM » 10. marec 2018 - 13:07

Adelie, odgovarjala si mi že predlani, še pomniš?

Če se zdaj kaj bolje počutim? Na vprašanje ne morem odgovoriti, ker tvoj odgovor ni iskren. Nisi to napisala ker bi razumela bistvo. Glede dragocenosti pa... še nekdanji predsednik nas je razdelil na prvo in drugorazredne.

Seveda vsi vemo, da tudi v zvezi ni vedno vse idealno in je treba reševati težave ter nesoglasja. Toda si v zvezi in kolikor razumem, se kljub vsemu dobro razumeta in si stojita ob strani v dobrem in slabem. Če vama uspeva vse težave rešiti, je vajin odnos zlata vreden. Jaz od vsega začetka pišem o tistih, ki pri 30+ (in nekaj manj) letih še niso bili v zvezi ali pa jim je ta trajala najdalj pol leta. Vem za kar precej takih in vsem je skupno, da se svojih problemov bodisi ne zavedajo, bodisi jih nočejo reševati ter iščejo izgovore in krivce za svoje stanje v drugih.

Preveč dobesedno si vzela. Ne bi ženske direktno vprašal zakaj še ni bila v zvezi, ampak na diplomatski način. Torej tako kot si sama napisala: "Kaj imaš rada; Kakšno je tvoje mnenje; Kako se razumeš s starši; Kaj bi si želela če bi ti nekdo bil všeč" itd.

Svojega dragega si spoznala v zboru, ker si pela zato ker rada poješ, gojiš ljubezen do tega in si lahko bila to, kar si. Tja si šla, ker si bila z dušo in srcem pri aktivnosti, imam prav? Partner je nato prišel kot sladko dopolnilo. Kolega vrstnik pa se udeležuje takih in drugačnih aktivnosti izključno zato, da bi tam našel dekle. Razumeš razliko? Že dalj časa ga berem na enem drugem forumu, na katerem je aktiven že pod četrtim vzdevkom. Za dekleta na sončni strani Alp je napisal, da so zaprta in nedojemljiva za druženje, spoznavanje in bo zato pikiral na dekleta iz držav, ki so nekoč bila izza železne zavese. Na tej točki se človek vpraša, če je res težava v dekletih pri nas ali gre zgolj za to, da on nima pojma ter hodi po svetu z "Iščem dekle" napisom na čelu. Lisica in kislo grozdje?
MatejM
 
Prispevkov: 418
Pridružen: 20. september 2010 - 14:32

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a samotar » 15. marec 2018 - 15:43

Nikoli ne bom recimo pozabil 20.06.2008, ko sem na masovnem dogodku opazil nekega 15-letnika ki si izmenjuje slino s svojo punco, jaz pa pri 22. niti do prvega poljuba prišel.

morebiti se samo preveč sekiraš. Jst sm se tudi in ugotovil, da je treba probat.
Najbrž sm bil še starejši, kaj pa vem. Ne spomnim se. Da bi pa še datum povedal, že če bi desetletje zadel bi bil uspeh :)
Pa kaj pol če se nisi še poljublja. Če jo bo motili, ji pa povej nazaj da se z njo še nisi poljubljal pa ti za to ne gre, kot nekemu majstoru.

Ultimativni nasvet iskanja ljubezni. Pravzaprav dva.

Ne poslušaj tujih nasvetov.
Sklicuj se na prvi nasvet.
Uporabniški avatar
samotar
 
Prispevkov: 776
Pridružen: 31. maj 2005 - 20:22

Re: Resne zveze

OdgovorNapisal/-a MatejM » 29. april 2018 - 06:18

@TVMmami, @Adelie, nič nista odgovorili na moji repliki vama :?:
MatejM
 
Prispevkov: 418
Pridružen: 20. september 2010 - 14:32

Prejšnja

177 prispevkov • Stran 12 od 121 ... 8, 9, 10, 11, 12

Vrni se na Mladi, ljubezen in spolnost

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron

PROGRAMI ISKRENI.NET