Razvijamo e-ciklus

Novice o e-ciklusu dostopne na naslovu:

 


24.1.2013

Letos s polno paro razvijamo e-ciklus, ki bo v veliko pomoč pri spremljanju plodnosti in zdravljenju neplodnosti.  Projekt je zelo kompleksen, saj predvideva zajem velikega števila podatkov in različnih uporabniških izkušenj. Posebej razvijamo spletno aplikacijo in posebej mobilno.

V zahodnem svetu ima namreč čedalje več parov težave z zanositvijo in donositvijo otroka ter neplodnostjo. Po zadnjih ocenah naj bi v Sloveniji težave imel že vsak šesti par. Na področju zdravljenja poleg metod oploditve z biomedicinsko pomočjo (OBMP) doživlja v zadnjem času velik razmah NaPro tehnologija (naravna prokreativna tehnologija). Za razliko od OBMP, kjer je primarni cilj zanositev, ima NaPro primarni cilj, da poišče vzrok, ki povzroča neplodnost, ta vzrok zdravi ter tako povrne ciklus nazaj v normalno naravno stanje, oploditev pa se posledično zgodi po naravni poti.

Z vidika zdravja ženske je to izrednega pomena, saj imajo po OBMP ženske pogosto še vedno težave z donositvijo, pa tudi s spočetjem naslednjega otroka. NaPro pa prinaša trajnejšo rešitev. Zdravnik, ki zdravi po NaPro tehnologiji, mora za svoje delo imeti na voljo celovite podatke o dogajanju v ženskem ciklusu. Pri tem mora vsakodnevno sodelovati ženska sama: to dela po sistemu FertilityCare, ki je način opazovanja, beleženja in interpretacije znakov ženskega ciklusa. Tako zabeležene in obdelane podatke uporablja NaPro zdravnik ne samo za zdravljenje neplodnosti, ampak tudi za reševanje ali diagnosticiranje drugih bolezenskih težav reproduktivnega ciklusa (npr. PCO, endometrioza, različna vnetja, PMS), zdrave ženske pa lahko sistem uporabljajo za uravnavanje svoje plodnosti.

Na podlagi izkušenj, ki jih v Zavodu iskreni.net imamo pri izobraževanju žensk za sistem FertilityCare (smo edini certificirani ponudnik izobraževanj v Sloveniji), razvijamo aplikacijo e-Ciklus, ki bo za uporabnice pomenila bistveni napredek in olajšala spremljanje ter beleženje ženskega reproduktivnega ciklusa. Aplikacija bo omogočila tudi bolj učinkovito komunikacijo v trikotniku uporabnica – svetovalka FertilityCare – zdravnik NaPro tehnologije

Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in Evropski sklad za regionalni razvoj

e-ciklus-sofinanciranje

4.8
6 glasov
 
Za komentiranje se prijavite.